Cikk

Tájékoztató

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, valamint „A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 (III. 14.) Korm. határozatra hivatkozva 2020. 03. 16.-ától intézményeinkben bevezetésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend, melynek során a tanulók az iskolát kivételes esetektől eltekintve nem látogathatják!

A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésének előkészítésére elrendelem a tanítás nélküli munkanapot 2020. 03. 16. és 2020. 03. 17. napjára.

A tanítás nélküli munkanapokon a tanulók otthon tartózkodnak, gyakorlatra nem szükséges menniük, ugyanakkor elérhetőnek kell lenniük az osztályfőnöknek már megadott módokon.

2020.03.16-án hétfőn a intézményeinkben tantestületi értekezletet tartanak, melyen minden kollégánk megkapja a megfelelő informatikai hátteret, hogy minőségileg is maximálisan tudják ellátni az új feladatot, illetve megtörténik a tanulók on-line platformokra történő beléptetése és az elérhetőségek működésének kipróbálása.

Amennyiben nem állnak rendelkezésre az otthon tanuláshoz szükséges feltételek, kérem, mielőbb vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel!

A duális partnerek esetében, amennyiben a gazdálkodó szervezet tudja fogadni a tanulót, és a tanuló képzése biztonságosan megoldható, a gyakorlatra járni szükséges. Amennyiben a duális partner nem tudja fogadni a tanulót, oktatása biztonságosan nem megvalósítható, a gyakorlatot digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni.

Az iskolai tanműhelyi gyakorlatok megvalósítása digitális munkarendben, egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával történik.

Az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos igényeket az intézmények 2020.03.16.-án hétfőn felmérik, s amennyiben igény lesz rá, a tanulói étkeztetés lehetősége biztosított lesz.

A kollégiumi ellátás szükség esetén a szigorú járványügyi szabályok, előírások mellett biztosított.

A végzősök, érettségizők és OKJ vizsgázók sem kell, hogy aggódjanak, hamarosan tájékoztatást kapnak a teendőkről, melyet az osztályfőnökökön keresztül fogunk mindenkihez eljuttatni!

Fontos, hogy a továbbiakban a Székesfehérvár Szakképzési Centrum hivatalos tájékoztató felülete a központi honlapja, illetve az intézmények honlapjai. Kérem, hogy kérdés esetén ezen felületeken tájékozódjanak, illetve kísérjék figyelemmel az ezeken a felületeken megjelenő információkat!

Hamarosan elkészítünk egy a diákok számára szóló részletes tájékoztató anyagot, amely minden fontos információt részletesen tartalmaz.

Az intézmények a képzési sajátosságaiknak megfelelően elkészített útmutatójukat az intézményi honlapon teszik közzé!

A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy mindenki nyugodt maradjon, tartsa be a kapott utasításokat, javaslatokat, hiszen mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak fontos feladata lesz, hogy a tanévet sikeresen zárjuk. Ehhez elengedhetetlen az együttműködés, az összeszedettség, a komoly hozzáállás, az alkalmazkodóképesség és a türelem minden fél részéről, ezért kérem a szülőket, hogy a továbbiakban még nagyobb figyelemmel kövessék gyermekük tanulmányait!

Megértésüket és együttműködésüket köszönve:

Kulcsár Szilvia

főigazgató