SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/016 | 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2021. márc. 24.


admin

    Kedves pályaválasztás előtt álló 8. osztályos diák!

    „A megújuló szakképzés sokféle irányból érkező fiatal számára teszi lehetővé, hogy a szándékaikhoz és készségeikhez legjobban illeszkedő, a munkaerőpiacon jól értékesíthető tudást sajátíthassák el.

    Kedves pályaválasztás előtt álló 8. osztályos diák!

     

    Ha a szakképzést választod, nem kell elhelyezkedési nehézségektől tartanod, hiszen a technikusok és a mesteremberek iránt mindig nagy a kereslet. Ha mestere szeretnél lenni egy szakmának, javasoljuk a szakképző iskolát, ha magasabb szintű tudást szeretnél, akkor technikumban a jövőd. Az alapszakmák oktatása iskolarendszerben folyik, ahol a gyakorlati ismereteket lehetőség szerint duális partnerek, cégek közreműködésével, valós munkakörnyezetben sajátíthatod el.
     
    Mind a szakképző iskola, mind a technikum ágazati alapoktatással indul, így ha meggondolod magad, és váltani szeretnél a két iskolatípus között, az összehangolt ágazati tartalomnak köszönhetően az ágazati alapok megszerzése után ezt megteheted. A szakma kiválasztását követően kezdődik el a szakirányú oktatás.
    A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne. A megszerezhető technikusi szakképzettség középvezetői szintű ismereteket biztosít, az ötéves képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit.
     
    Matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből ugyanazt a tananyagtartalmat, ugyanolyan óraszámban kell elsajátítanod, mint a gimnáziumban. Ezekből a közismereti tantárgyakból érettségi vizsgával zárul az oktatás. A technikumban érettségizőnek nem kell ötödik érettségi tantárgyat választani, mivel a szakmai vizsga beszámít az érettségi tantárgyai közé. Az öt év elvégzése után egyszerre kapod kézbe az érettségi bizonyítványt és a technikusi oklevelet, és még a nyelvvizsga megszerzésére is lehetőséged van. A technikumban végzettek jelentős előnyt élvezhetnek majd a felsőoktatási felvételinél, a szakirányú továbbtanulásnál. A szakképző iskola három éves, itt képezzük a szakmák mestereit. Az ágazati ismereteket adó első év után történik a szakmaválasztás. A következő két évben duális képzés formájában, elsősorban vállalatoknál, vállalkozóknál tudod elsajátítani a szakmai
     
    A szakképzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak, amelynek mértéke a tanulmányi eredménytől függ.
    A gimnáziumi érettségivel rendelkezőknek és az egyetemi tanulmányaikat feladó fiataloknak lehetőségük van kétéves technikumi képzésre jelentkezni.
       
    A jó iskola- és pályaválasztással hosszú távon alapozhatod meg a jövődet! A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele te is! „
    (www.szakkepzes.ikk.hu – Tájékoztató füzet az alapszakmákról)
     
    Szerezz személyes tapasztalatokat nyílt napunkon 2019. november 20-án, vagy bejelentkezés alapján bármikor, amikor neked és szüleidnek jó!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Igazgatói (intézményvezetői) pályázat

    Igazgatói (intézményvezetői) pályázat

    Igazgatói pályázati felhívás.

    2024. ápr. 4.


    admin

    Ideiglenes rangsor

    Ideiglenes rangsor

    Ideiglenes rangsor

    2024. márc. 21.


    admin

    Felvételi eljárás időpontjai

    Felvételi eljárás időpontjai

    Felvételi eljárás időpontjai.

    2024. márc. 1.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Székesfehérvári Szakképzési Centrum


    Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.

    Telefon: +3622315369

    E-mail: titkarsag@arpadszki.hu

    OM azonosító: 203053/016


    2024Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium