SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/016 | 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Bemutatkozás

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium bemutatkozása

Interjú Szereminé Hegedűs Krisztina intézményvezetővel a választható szakmáinkról:

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Fejér megye egyik legnagyobb középfokú oktatási intézménye, az 1883-ban alapított egykori Ipariskola jogutódja. Hosszú évtizedeken keresztül az iparoktatás egyedüli képviselője volt Székesfehérváron. Az 1960-as években a nagymértékű iparfejlesztés következtében az iparoktatás is erősen differenciálódott. Új oktatási intézmények kezdték el működésüket.

Az iskolában a szolgáltató jellegű és villamos – ipari szakmák oktatása folyt tovább. 1985-ben a Seregélyesi úton felépült az iskolaépület, ahol jelenleg is folyik az oktatás rendészeti, honvédelmi, villamosipari, sport, szépészeti, bútoripari és kreatív ágazatokban, szakmákban. Az iskola aulájában zajlanak le az állami és társadalmi ünnepélyek, valamint számos versenynek is ez a tér ad helyszínt. Az iskola mellett, különálló épületben, de az iskolához szervesen kapcsolódva 266 férőhelyes koedukált kollégium működik, ahol a megye távoli településeiről és más megyékből érkező tanulók elhelyezésére van lehetőség, de akár az externátusi ellátás igénybevételére is van lehetőség.

Az iskola Aranykönyvének tanúsága szerint a városi illetve megyei kulturális és sport versenyeken, továbbá az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, valamint nemzetközi szépészeti versenyeken rendszerint kiváló eredményeket érnek el az iskola tanulói.

Az iskola az elmúlt 137 éve alatt számos számos fenntartó váltáson esett át. 2015. július 1-től a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá tartozó Székesfehérvári Szakképzési Centrum tagintézménye lett.

Jelenleg, a Szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény szerint, a szakképzési centrumok fenntartója az Információs és Technológiai Minisztérium, a középirányító szerve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, az iskola a centrum részeként működik, önálló költségvetéssel nem rendelkezik.

BemutatkozásBemutatkozásBemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum


Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90.

Telefon: +3622315369

E-mail: titkarsag@arpadszki.hu

OM azonosító: 203053/016


2024Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium